Hoe Fynch in 2030 10 miljoen mensen beweegt naar een groenere en gezondere mobiliteit - ROM Utrecht Region (2024)

10% minder CO2-uitstoot

“We hebben net een analyse gedaan bij een van onze eerste klanten en dan zie je echt mooie resultaten, zoals 10% minder auto-kilometers, 5% meer fiets-kilometers, 9% meer OV-reizen en 10% minder CO2-uitstoot per medewerker. Ook zijn er bijvoorbeeld geen dubbele declaraties meer, geen fouten in afstanden woon-werkverkeer. We delen die resultaten ook op onze website”.

Rapportageverplichtingen en (fiscale) wetgeving

“Als de werkgever nog niet de intrinsieke motivatie heeft om duurzaam reisgedrag te stimuleren, is er toch reden genoeg om de Fynch-app te gebruiken. Werkgevers kunnen met de app namelijk goede, flexibele arbeidsvoorwaarden bieden. Ook zien werkgevers steeds meer en veeleisende rapportageverplichtingen op zich afkomen. In Nederland is er bijvoorbeeld de Rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit, de WPM. Die verplicht werkgevers van meer dan 100 werknemers om alle kilometers per modaliteit jaarlijks te rapporteren, ook nog eens opgesplitst naar zakelijk en woon-werk. Dat is vaak helemaal niet inzichtelijk. Verder nog gaat de CSRD, Corporate Social Responsibility Directive. Die verplicht je als werkgever om echt reductiemaatregelen door te voeren. In de hele keten waarin het bedrijf opereert, en dat moet ook nog eens te auditen zijn. Dus je moet het aantoonbaar meten en rapporteren. Fynch neemt die zorg uit handen; wij leveren exact die data aan.

Er dan is er ook nog fiscale wetgeving die voor bedrijven soms lastig is. Veel werkgevers keren nog een vaste woon-werkvergoeding uit, sommige zelfs op basis van vijf dagen per week naar kantoor. Maar de realiteit is natuurlijk dat mensen helemaal niet meer vijf dagen per week op kantoor zitten. Dus vaak wordt ten onrechte een vergoeding uitgekeerd. Daarmee riskeren deze werkgevers hoge naheffingen. En het is met Fynch helemaal niet meer nodig om dat zo te doen. Betaal dus wat er daadwerkelijk gereisd is en voorkom discussie met de fiscus, is ons advies”.

Samen impact maken

“We willen die 10 miljoen mensen motiveren om duurzamer te reizen. Dat zijn natuurlijk heel veel mensen. We hebben een team van 13 mensen dat binnen Fynch hard werkt aan deze missie. Maar we kunnen ook niet zonder onze klanten, de werkgevers. De werkgevers kunnen met Fynch op hun beurt weer flexibele, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden bieden aan hun werknemers. En ook die werknemers die onze app gebruiken, zijn natuurlijk heel belangrijk voor Fynch. Ook daar stopt het niet; we kijken constant waar en met wie we nog meer kunnen samenwerken”.

Kortingen en koppelingen

“Met Garmin hebben we bijvoorbeeld een mooie samenwerking. We hebben kortingen die je kunt krijgen als je Fynch gebruikt. Daar kijken we ook steeds hoe we dat kunnen uitbreiden. Met salarissoftware werken we ook samen. De maandelijkse reiskostenvergoeding van een medewerker wordt via de Fynch app berekend. De uitbetaling ervan gaat via het loon, dus we integreren ook met HR-software zoals AFAS. Met dat soort partijen werken we graag samen”.

Whitelabel-partners

“Leasemaatschappijen zijn voor ons ook heel interessant. We hebben dit jaar een grote partnerschipovereenkomst gesloten met BMW financial services. Die gaan onze software whitelabel gebruiken. Onder de naam Carbon Tracker, maar de software is precies hetzelfde als de Fynch-software. Zij bieden het vervolgens aan hun klanten aan. Dat is onze eerste whitelabel-partner, maar dat kan natuurlijk voor nog veel meer partijen”.

Zodra Fynch in Nederland goed staat ook internationaal

“Die 10 miljoen mensen die we duurzamer reisgedrag willen bijbrengen gaan we niet alleen in Nederland bereiken. We willen ook internationaal impact maken. We zijn al in de Verenigde Staten en in andere Europese landen met pilots bezig. BMW zit natuurlijk ook in Duitsland en een andere klant van ons, Volvo, zit in Zweden. Dat zijn dan ook landen waar we naar kijken. Eind volgend jaar is ons streven. We willen Fynch eerst in Nederland goed neerzetten. Maar dan gaan we zeker verder opschalen!”

ROM Utrecht Region en Earth Valley

“We kennen ROM Utrecht Region al een tijdje. We hebben bijvoorbeeld een Corona OverbruggingsLening via de ROM. Ook zijn we op dit moment bezig met funding en daar hebben we ook gesprekken over met de ROM. Daarnaast zijn we als Utrechts impact gedreven bedrijf dat bezig is met verduurzaming betrokken bij Earth Valley. We hebben bijvoorbeeld bijgedragen aan rondetafelgesprekken van Earth Valley. En een aantal van onze klanten zitten ook in Earth Valley. We zien verschillende mogelijkheden voor de komende tijd. Bijvoorbeeld: we richten ons op de wat grotere werkgevers, die hybride werken, die af willen van een vaste woon-werkvergoeding en die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Dat zijn gelukkig steeds meer bedrijven. Duurzaamheid speelt nu al veel meer dan vijf jaar geleden. Een ‘Earth Valley’-bijeenkomst gericht op dat soort werkgevers zou voor ons heel interessant zijn. Dan kunnen we samen meer mogelijkheden verkennen”.

Hoe Fynch in 2030 10 miljoen mensen beweegt naar een groenere en gezondere mobiliteit - ROM Utrecht Region (2024)
Top Articles
Emancipation (2022) | Rotten Tomatoes
Sicher shoppen im Netz: gängige Online-Bezahlmethoden im Check
Netr Aerial Viewer
Methstreams Boxing Stream
St Petersburg Craigslist Pets
Byrn Funeral Home Mayfield Kentucky Obituaries
Nc Maxpreps
Melfme
Routing Number 041203824
Cinepacks.store
Hover Racer Drive Watchdocumentaries
Seth Juszkiewicz Obituary
Craigslist Free Grand Rapids
Tight Tiny Teen Scouts 5
Space Engineers Projector Orientation
How to watch free movies online
Persona 4 Golden Taotie Fusion Calculator
Les Schwab Product Code Lookup
Quest Beyondtrustcloud.com
London Ups Store
Leccion 4 Lesson Test
zom 100 mangadex - WebNovel
Tripadvisor Napa Restaurants
Spn 520211
Ford F-350 Models Trim Levels and Packages
Morse Road Bmv Hours
Brbl Barber Shop
Ceramic tiles vs vitrified tiles: Which one should you choose? - Building And Interiors
Ou Class Nav
Albert Einstein Sdn 2023
1979 Ford F350 For Sale Craigslist
Ocala Craigslist Com
Ullu Coupon Code
Criglist Miami
Stickley Furniture
Ordensfrau: Der Tod ist die Geburt in ein Leben bei Gott
Evil Dead Rise Showtimes Near Regal Sawgrass & Imax
Craigslist Free Puppy
Caderno 2 Aulas Medicina - Matemática
Frcp 47
Compare Plans and Pricing - MEGA
Craigs List Palm Springs
2700 Yen To Usd
Japanese Big Natural Boobs
QVC hosts Carolyn Gracie, Dan Hughes among 400 laid off by network's parent company
Paul Shelesh
Citizens Bank Park - Clio
25100 N 104Th Way
Mawal Gameroom Download
Home | General Store and Gas Station | Cressman's General Store | California
Subdomain Finer
Sunset On November 5 2023
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated:

Views: 6585

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.